Nereguli grave la proiectele finantate de UE. Vacante si electrocasnice pe bani europeni

Dată publicare: 08-10-2012 19:09
Dată actualizare: 11-10-2012 07:09


Este uriasa lista cu neregulile din cadrul proiectelor pentru resurse umane, finantate din fonduri europene. Salarii nejustificate, vacante si achizitii dubioase figureaza in raportul trimis Comisiei Europeane.

Ministerul Muncii a confirmat ca informatiile sunt veridice, chiar daca aceasta versiune nu e cea care a ajuns la Bruxeles.

Agentia pentru Romi a cumparat 9 aspiratoare, 2 televizoare si un frigider din bani europeni, cu toate ca angajase si o firma de curatenie.

Pentru ca nu se stie cum ii ajuta frigiderul la integrarea pe piata muncii, prejudiciul este de peste 2.600 de euro.

Iar Asociatia Inapoi la Munca, din Targoviste, a cumparat pentru fiecare proiect implementat cate un vehicul, desi nu era necesar. Ultimul dintre cele cinci achizitionate a costat nu mai putin de 25.000 de euro.

Printre beneficiarii de fonduri europene cu probleme este si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Potrivit raportului, in cadrul unui proiect care isi propune sa creasca nivelul de competenta a personalului, ANOFM nu a putut sa sustina cu facturi o cheltuiala de 300 de euro.

Mai mult, a acoperit cazarea si costurile de calatorie pentru trei angajate la Rasnov, desi acestea nu erau parte din proiect.

Tot cheltuieli de cazare nejustificate apar si in dreptul Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Afla, care ar fi dat aproape 2.400 de euro pentru camere intr-un hotel de 4 stele din Bucuresti.

Potrivit site-ului Aliantei pentru o Romanie Curata, Guvernul de la Bucuresti a propus autoritatilor de la Bruxelles sa taie un sfert din cheltuielile proiectelor care au fost deja platite.

Pana acum, Romania a absorbit aproape 270 de milioane de euro din fondurile POSDRU.

Autoritatile de la Buxelles au blocat la inceputul acestui an Programul Operational Pentru Dezvoltarea Resurselor Umane din Romania, dupa ce oficialii europeni au descoperit nereguli in gestionarea banilor.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO