Moody's a retrogradat 12 banci britanice


Ultimul update: Marti 19 Iunie 2012 09:50
Data publicarii: Vineri 07 Octombrie 2011 11:13
Categorie: Stiri Economice
Santander UK, banci

Probabilitatea ca autoritatile sa ofere sprijin sectorului bancar pe termen mediu si lung a scazut, sustine Agentia de rating Moody's. 

Agentia de rating a incheiat astfel evaluarea sprijinului pe care l-ar putea primi sectorul bancar britanic de la guvern, inceputa la sfarsitul lunii mai.

"Moody's a constatat ca afirmatiile si actiunile autoritatilor birtanice au redus semnificativ predictibilitatea unui sprijin pe termen mediu-lung. Moody's consudera ca guvernul va continua sa acorde un anumit nivel de sprijin bancilor importante sistemic.

Totusi, este mai probabil ca institutiile financiare mai mici sa fie lasate sa intre in faliment daca vor avea probleme financiare. Retrogradarile nu reflecta o deteriorare a situatiei financiare a sistemului bancar sau a guvernului", se arata intr-un comunicat transmis de Moody's.

Moody's a redus astfel ratingul bancilor Lloyds TSB si Santander UK (de la Aa3 la A1), RBS (de la Aa3 la A2) si altor noua institutii de credit mai mici. Ratingul Clydesdale Bank a fost confirmat la A2. Ratingurile HSBC si Barclays nu au fost modificate.

Sursa: Mediafax

Moody's a redus ratingurile a trei companii italiene care sunt prezente si in Romania
Penalizare de zeci de milioane de dolari. Atat trebuie sa plateasca un fost analist al Moody's
VIDEO PROTVPLUS.RO