Rezultatele unui control: Astra nu poate plati daune asiguratilor in cazul unui cutremur puternic. Reactia dura a conducerii

Ultima actualizare: 21-02-2014 00:22

Cea mai mare companie de asigurari din Romania, cu 4,6 milioane de clienti, nu poate plati daunele asiguratilor sai in cazul unui cutremur puternic.

Este concluzia unui control efectuat la Astra, companie care de marti are un administrator special. Situatia este cu atat mai grava, cu cat un roman din 3 are asigurare de casa ori de masina, la aceasta firma. 

Patronul ASTRA, Daniel Adamescu, locul 2 in topul celor mai bogati romani spune ca aceasta e o lovitura de tip mafiot si va ataca in instanta decizia ASF.

Anuntul facut de Autoritatea de Supraveghere Financiara este ingrijorator: cei care si-au facut asigurari pentru case la ASTRA nu vor primi despagubiri in cazul unui seism.

"In cazul unui eveniment major, Astra nu va putea face fata platilor, nu isi va putea onora obligatiile", spune Dan Radu Rusanu, presedintele ASF.

ASF sustine ca ASTRA a subevaluat daunele pe care compania le-ar avea de platit in cazul unui cutremur. Asa ca autoritatea a decis sa numeasca in locul actualilor proprietari un administrator special.

Toate politele de asigurare emise de Astra sunt valabile in continuare anunta seful ASF. Clientii vor fi despagubiti de fondul de garantare a asigurarilor. Exista insa o problema.

Asiguratii care denunta contractele de asigurari nu vor primi insa banii inapoi. Dan Adamescu, patronul Astra Asigurari a anuntat ca va ataca decizia in instanta.

"Lovitura in stil mafiot. Pericolul unui dezastru national. Astra este o perla a asigurarilor din Romania" a declarat Dan Adamescu, patron Astra Asigurari.

Potrivit lui Adamescu, in cel mai prost scenariu situatia companiei ii va afecta nu doar pe cei cu asigurari la Astra.

Cu 4,6 milioane de clienti, Astra este cea mai mare companie de asigurari din Romania. A vandut 800 de mii de polite RCA si peste 2 milioane de asigurari de locuinta. Asa se face ca Astra este pe primul loc in topul incasarilor, cu peste 800 de milioane de lei anual.

Dan Adamescu este pe locul doi in topul celor mai bogati romani cu o avere estimata la 900-950 milioane de euro. Cele mai importante afaceri ale sale sunt in asigurari, media, comert si imobiliare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!