Măsuri drastice anunțate de Banca centrală a Chinei pentru a opri virusul ucigaș


Ultimul update: Luni 17 Februarie 2020 12:57
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2020 12:13
Categorie: Stiri Economice
dezinfectare coronavirus

Autoritățile din China au trecut la măsuri disperate pentru a opri epidemia de coronavirus.

Astfel, Banca Centrală a Chinei a anunțat că banii vor fi dezinfectați de angajații băncilor, unele bancnote urmând să nu mai fie puse în circulație sau chiar distruse.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, noul virus ucigaș rezistă pe suprafețe cel puțin câteva ore, astfel că lifturile, ușile și alte suprafețe cu care oamenii intră în contact sunt în permanență dezinfectate în regiunea Hubei, cea mai afectată de epidemia de coronavirus.

Băncile chineze au primit ordinul de a spăla fizic bancnotele și de a le dezinfecta utilizând raze ultraviolete și temperaturi ridicate. De asemenea, banii astfel curățați trebuie să fie depozitați timp de 14 zile înainte de a fi repuși în circulație, se arată într-un comunicat al Băncii centrale, scrie CNN.

Totuși, banii care provin din zone cu risc ridicat, cum ar fi spitalele sau piețele, vor fi "special tratați" și trimiși la Banca centrală, în loc să fie repuși în circulație.

Potrivit cotidianului Global Times, astfel de bancnote ar putea fi chiar distruse.

Banca centrală plănuiește să emită noi bancnote, pentru ca cele vechi să fie înlocuite. În ianuarie, Banca centrală a emis peste 500 de milioane de dolari în bancnote locale noi pentru a fi distribuite în Wuhan, orașul cel mai afectat de epidemie.

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO