Investitorii straini se intorc la noi. 300 de mil de euro in ianuarie 2011


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 20:30
Data publicarii: Duminica 03 Aprilie 2011 18:38
Categorie: Stiri Economice

Romania revine in atentia investitorilor de peste mari si tari, semn ca situatia economica se imbunatateste, in special in strainatate.

In primele doua luni ale anului s-au anuntat proiecte noi de aproape 1 miliard de euro care ar putea genera peste 6.000 de locuri de munca. Investitiile straine au scazut la 2,5 miliarde de euro, doar un sfert fata de recordul de aproape 10 miliarde din 2008. Acum insa sunt semne clare ca interesul investitorilor straini reincepe sa creasca.

Pentru prima luna din 2011, avem investitii straine de 300 de milioane, ceea ce insemna de aproape opt ori cifra fata de luna ianuarie 2010.

Acestea sunt investitiile efectiv facute, dar mai sunt si cele in faza de discutii. Este vorba de 11 proiecte in valoare de peste 900 de milioane de euro si care vor crea 6.500 de noi locuri de munca. Deocamdata nu se cunoaste numele companiilor si locul investitiilor respective, dar probabil vor fi in domeniile favorite si anul trecut.

Cel mai mare grad de interes au atras domeniile de comert si de productie, dar si telecomunicatiile.

Si tarile din jur lupta pentru atragerea investitorilor straini, care iau decizia dupa ce sunt convinsi ca au ales bine.

Companiile care investesc de la 5 milioane de euro in sus si creaza cel putin 50 de locuri de munca beneficiaza si de facilitati fiscale din partea statului.

Cum fac clujenii bani pe timp de criza
Ce business sa-ti faci daca te-ai saturat de sefi si de birou
Economii in afaceri: angajati virtuali si sedinte prin videoconferinte
VIDEO PROTVPLUS.RO