Cat dureaza o calatorie pe soselele de azi de la vestul la estul Romaniei si cat va dura dupa constructia unei autostrazi

Ultima actualizare: 13-12-2014 01:47
vama nadlac

Cine vrea sa traverseze Romania, de la vest la est cu autoturismul personal, trebuie sa ia in calcul ca o astfel de distanta, de circa 820 de kilometri intre Nadlac si Constanta, poate fi parcursa in circa 10 ore.

Zece ore in conditiile in care o mare parte din traseu poate fi deja parcurs pe autostrazi (spre exemplu, autostrazi exista in prezent pe tronsoanele Timisoara-Arad, Deva-Sibiu, Pitesti-Bucuresti, Bucuresti-Constanta).

Daca ar exista o autostrada continua intre aceste doua localitati, Nadlac si Constanta, timpul de parcurs s-ar reduce la 6-7 ore, potrivit estimarilor ZF care iau in calcul o viteza medie de 120-130 km/h pe autostrada (fara pauze).

Masterplanul general de transport, un document care propune prioritatile Romaniei la capitolul infrastructura de transport pana in 2013, a “sters cu buretele” multe dintre autostrazile pe care in ultimii 25 de ani Romania le planificase, dar nu reusise sa le construiasca.

Cititi intregul material pe www.zf.ro.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO