Un TIR a intrat intr-un autocar, in judetul Alba. 2 morti si 7 raniti

Ultima actualizare: 04-10-2012 11:59

Un TIR fara control a semanat moarte pe o sosea din Alba, cand a acrosat un autocar plin cu 30 de calatori intorsi din Germania. Doua pasagere, mama si fiica, s-au stins pe loc, iar alti sapte oameni au fost raniti.


In apropierea localitatii Sibot, soferul autocarului, care venea din Germania, a vazut cum un TIR de pe sensul opus intrase in derapaj si venea spre el. A tras de volan, dar s-au lovit de remorca masinii de mare tonaj.

Timpul s-a oprit in loc la 5:35 pentru femeia de 50 de ani si pentru fiica ei de 35. Dormeau undeva in spatele autocarului, spun martorii, cand remorca TIR-ului i-a izbit si s-au rasturnat pe camp. Toti au fost aruncati de-a valma. Unii au reusit sa iasa singuri, altii ajutati de pompieri, dar pentru femeile strivite intre scaune nimeni n-a mai putut face nimic.

Sapte oameni, raniti mai grav, au fost dusi urgent la spitalele din Alba Iulia si Orastie. Printre ei, o fetita de numai trei ani. Au ramas internate doar doua femei: una cu fractura de bazin, alta cu mandibula rupta.

Ceilalti pasageri au fost dusi la un motel din apropiere, de unde un alt autocar i-a preluat si i-a dus la destinatie. Soferul TIR-ului, care a scapat teafar, este cercetat pentru ucidere din culpa, iar ambele masini vor fi verificate de specialisti, care vor putea decide daca a fost vorba despre vreo defectiune tehnica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO