Traian Basescu catre politisti: "Puneti mana mai des pe arme!"

25-09-2009 00:00


Trecem dintr-un jaf in altul, iar folosirea armelor pe strada, din orice, a devenit parca un ritual. Politistii ar trage si ei, doar ca, asa cum se intampla la noi, ii retine tocmai... legea.

Cu tot indemnul lui Traian Basescu, agentii nu se reped sa asculte, pentru ca, indiferent de situatie, sunt obligati sa predea pistolul, sa dea declaratii peste declaratii, sa fie audiati, iar uneori sa ramana sub ancheta procurorului luni de zile.

"Cred ca aceasta procedura nu trebuie sa depaseasca 30 de zile, iar din pacate in anumite cazuri ajunge la sase luni. Sa nu ezite sa puna mana pe arma atunci cand legea le permite si situatia o impune, tocmai pentru acesta constituie si un semnal pentru ca infractori ca nu este o joaca", spune si Dan Nica, ministrul de Interne.

La inceputul lunii iulie, un politist de la sectia 6 a tras doua focuri de avertisment dupa un talhar si, in final, i-a tintit picioarele. Au trecut mai bine de doua luni, iar dosarul e tot la Parchet. Procurorii estimeaza ca vor finaliza cercetarea prin octombrie si tot atunci vor decide daca incep sau nu urmarirea penala impotriva politistului pentru vatamare corporala.

Acesta este un exemplu fericit. Cei care sunt deja urmariti penal sunt pusi la dispozitie, adica pierd bani buni din salariu.

 

Tags: legi,

VIDEO PROTVPLUS.RO