Tragedia aviatica de la Campia Turzii, provocata de o eroare umana

Ultima actualizare: 25-03-2012 16:41

La doua luni si jumatate de la prabusirea unui MIG 21 Lancer in apropiere de Campia Turzii, comisia de investigare a MApN vine cu o prima concluzie: razele soarelui i-au orbit pe cei doi piloti, care n-au mai putut controla avionul si s-au prabusit.

Din pacate, amandoi au murit. Dupa ce au analizat toate probele si cutia neagra a avionului, anchetatorii cred ca de vina a fost o eroare umana.

In timpul zborului, cei doi piloti au efectuat o manevra gresita de urcare, rasucire in aer si apoi coborare cu o viteza mult prea mare, de 480 de km pe ora, pentru altitudinea la care se aflau, 1200 de metri.

Poate ca experienta i-ar fi ajutat sa redreseze avionul, insa au fost orbiti de razele soarelui si nu au mai putut sa vada indicatiile aparatului care inregistra altitudinea la care zbura MIG-ul.

Aparatul de zbor s-a prabusit in apropierea unor case langa baza militara de la Campia Turzii. Capitanul comandor Laurentiu Chirita si locotenentul comandor Sorin Avram erau piloti de elita ai Fortelor Aeriene Romane avand peste 1000 de ore de zbor fiecare.  Raportul comisiei MApN a ajuns pe masa procurorilor care continua ancheta.

 Un MIG 21 s-a prabusit in judetul Cluj! Doi piloti au murit

Cutia neagra a avionului MiG 21 care s-a prabusit luni a fost gasita

8 minute - atat a durat zborul avionului MiG 21 Lancer, cazut in jud. Cluj

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO