8 minute - atat a durat zborul avionului MiG 21 Lancer, cazut in jud. Cluj

Dată publicare: 02-11-2010 00:00
Dată actualizare: 08-10-2012 02:24


UPDATE: Asa arata cel putin ultimele date ale procurorilor militari care anchetează accidentul aviatic. Ei au verificat datele de la turnul de control si-au aflat ca cei doi piloti au murit ca niste eroi.

Au refuzat sa se catapulteze, dupa ce au calculat ca aparatul ar putea cadea peste niste case pline.

Sunt momente cumplite pentru famililie si prietenii celor doi aviatori. Ramasitele celor doi au fost aduse de la Institutul de Medicina Legala din Cluj la baza aeriana 71 din Campia Turzii, unde s-a tinut o slujba de pomenire.

Imediat dupa ceremonie, trupul comandorului Sorin Avram a fost transportat la Tirgu Mures si depus la capela Cimitirului Central. Comandorul Sorin Avram va fi inmormantat miercuri, la Targu Mures, iar colegul sau Laurentiu Chirita, joi, la Campia Turzii.

Amandoi vor fi condusi pe ultimul drum cu onoruri militare. Desi au murit impreuna, vor fi inmormantati la o zi diferenta, pentru ca toti colegii lor sa ajunga la funeralii. Intre timp, anchetatorii incearca sa afle ce anume a provocat prabusirea MIG-ului.

Pana in ultimul moment cei doi piloti au incercat sa redreseze MiG-ul si sa-l indeparteze de zona locuita spre care se indreptau. In tot acest timp, insa, au pierdut altitudine si apoi nu au mai putut sa se catapulteze, cred anchetatorii.

Ipoteza unei erori umane este tot mai putin luata in calcul. Atat Laurentiu Chirita, cat si Sorin Avram erau piloti cu experienta. Ca o ironie dureroasa, sotia lui Laurentiu se afla langa turnul de control cand s-a produs nenorocirea. Un coleg si-a dat seama ce se intampla si a scos-o la timp din camera unde avea acces la tot ce se intampla in aer. Abia dupa cateva ore aveau sa-i dea vestea tragica.

Si apropiatii lui Sorin Avram sunt in stare de soc. Pilotul a lasat in urma un copil de 7 ani si urma sa devina din nou tata peste cateva luni.


 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO