Silviu Ionescu ramane dupa gratii! Va fi cercetat in arest preventiv

13-05-2010 00:00

Silviu Ionescu

Tribunalul Bucuresti a respins contestatia diplomatului Silviu Ionescu fata de arestarea sa, pentru povocarea unui accident in decembrie anul trecut in Singapore. Atunci, o persoana a murit si alte doua au fost ranite.

Diplomatul Silviu Ionescu, fost ambasador al Romaniei in Singapore va sta in arest preventiv pana la 5 iunie. El a cerut instantei admiterea recursului si cercetarea sa in libertate.

Avocata sa, Maria Vasi, a sustinut in fata judecatorilor ca Silviu Ionescu este diplomat, cu rang de ministru consilier, astfel ca propunerea de arestare preventiva ar fi trebuit analizata de instanta suprema.

De partea cealalta, procurorul de sedinta a sustinut ca acesta nu mai are calitatea de diplomat, el fiind suspendat din functie, astfel ca Judecatoria sectorului 5 a fost competenta se se pronunte pe cererea de arestare.

In 8 mai, Judecatoria sectorului 5 a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Silviu Ionescu, acuzat de producerea accidentului din Singapore, din decembrie 2009.

Anterior, instanta suprema respinsese cererea lui Silviu Ionescu, de anulare a mandatului de arestare emis de Singapore, dupa ce a constatat ca instantele romanesti nu pot solutiona acte sau cereri ale unor state cu care Romania nu are incheiate tratate de colaborare judiciara.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) il acuza pe Silviu Ionescu de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii, aratand ca s-a folosit de imunitatea diplomatica pentru a parasi Singapore si a incercat sa influenteze ancheta.

Diplomatul Ionescu, pus sub acuzare pentru accidentul din Singapore

Diplomatul Silviu Ionescu bause inainte de accidentul din Singapore

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO