Silviu Ionescu a fost arestat pentru 29 de zile

Ultima actualizare: 22-10-2012 10:46

Dupa retinerea pentru 24 de ore, fostul diplomat Silviu Ionescu a primit la scurt timp inca o lovitura: judecatorii au emis aseara mandatul de arestare pentru 29 de zile, cerut de procurori impotriva lui.

Ionescu, cercetat pentru un accident din decembrie, in timp ce era la post in Singapore, este suspectat ca ar fi incercat sa influenteze ancheta.

Pedepsit pentru comportament, si nicidecum pentru vreo vina, a explicat avocatul lui Silviu Ionescu, dupa sedinta in care judecatorii au decis arestarea preventiva a clientului sau.

Pe de alta parte fostul ambasador considera ca judecatorii au interpretat gresit o dispozitie pe care i-a dat-o soferului sau.

“Instanta romana cred ca este corecta, numai ca e vorba de o neintelegere. Motivatia principala, singura pe care a avut-o doamna judecator, e faptul ca am dat o decizie soferului meu in timp ce venisem deja in tara: sa treaca in caietul de bord al masinii deplasarea pe care am facut-o in acea seara la karaoke. N-au cum sa stie procedurile diplomatice, cum nici eu nu le stiu pe ale lor", a spus Ionescu.

Silviu Ionescu este acuzat de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii. Fostul diplomat sustine totusi ca este nevinovat si ca singaporezii nu au dovezi impotriva lui.

Decizia magistratilor de la Judecatoria Sectorului 5 nu este definitiva; recursul depus de avocatul lui Ionescu va fi judecat luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO