O noua sansa la viata pentru atletul Gheorghe Guset!

25-10-2008 00:00

Dupa ce a ridicat zeci de tone de greutati si a adus medalii si titluri pentru Romania in competitiile internationale, atletul Gheorghe Guset lupta acum cu o boala cumplita.

De la sfarsitul lunii mai si pana acum, m-au chemat la Cluj de trei ori, dar de fiecare data nu am fost compatibil cu organul prelevat. Suntem in asteptare, sa vedem cand vom mai fi chemati.
Gheorghe Guset
Uriasul din Carpati, cum a fost el supranumit, sufera de o boala la rinichi si pentru a se vindeca are nevoie de un transplant. A aflat ca sufera de cumplita boala chiar de ziua lui, pe 28 mai.

Dupa sase luni de chin, cu luni de dializa, a aflat ca este compatibil cu un donator declarat in moarte cerebrala. A fost extrem de dificil pentru ca Guset are o grupa de sange rara. Si, de asemenea, corpul lui masiv de atlet cerea un rinichi puternic si rezistent.

In varsta de 40 de ani, Gheorghe Guset a fost medaliat cu aur la Jocurile Francofoniei din 1994 si este multiplu campion al tarii la intrecerile balcanice. A participat si la Olimpiadele de la Atlanta, Sydney si Atena.

De cand a aflat diagnosticul, viata atletului si a familiei sale s-a schimbat complet. Face dializa de trei ori pe saptamana, iar dupa fiecare sedinta se simte rau. Chinuit de boala, Uriasul din Carpati a slabit considerabil. De la 146 de kilograme cantareste acum 120 si la cel mai mic efort oboseste.

Toate momentele au fost grele. Eu am ridicat analizele de ziua lui. Fiecare zi e grea.
Lorena Guset, sotia atletului
"Inainte faceam antrenamente zi de zi, faceam cate 3-4 ore si ridicam 40 de tone la un antrenament. Acum viata mea e schimbata total. Modul de viata, regimul almentar, nu am voie sa fac miscare, sa obosesc, nu am voie sa fac nimic. E groaznic!", spune Guset.

Colegii si prietenii sunt alaturi de el si spera ca fostul campion va invinge boala, cel mai teribil adversar pe care Guset l-a intalnit vreodata.


VIDEO PROTVPLUS.RO