S-a dus cu iesitul din inchisoare pe caz de boala!

Ultima actualizare: 08-05-2012 15:20

Parlamentul a votat modificarea Codului de Procedura Penala, astfel incat, oricat de bolnav ar fi, detinutul nu mai scapa.

Ca o coincidenta a sortii, generalul Staculescu a prins ultimul tren si a fost eliberat invocand suferinte fizice.

Serghei Gorbunov, condamnat pentru tentativa de omor, prins dupa 8 luni, Omar Hayssam , judecat pentru terorism, cautat de 3 ani de autoritati, sunt doar doi dintre detinutii care au beneficiat de intreruperea executarii pedepsei pe caz de boala si care s-au facut nevazuti imediat dupa aceea.

Dupa ce modificarea adusa Codului de Procedura Penala va fi publicata in Monitoriul Oficial, niciun detinut nu va mai beneficia de intreruperea pedepsei. Toti vor fi tratati in penitenciar, iar la spitalele pentru civili vor merge numai sub paza armata.

Din 2008 pana acum, aproape 200 de persoane au iesit din spatele gratiilor ca sa se trateze de anumite suferinte. De fiecare data, ultimul cuvant l-au avut instantele de judecata.

"Am avut situatii in care, constatand ca un judecator, fie prin grava neglijenta, fie prin incalcarea regulamentului de repartizare aleatorie a solutionat un astfel de dosar, sa stiti ca au existat solutii de excludere", a precizat presedintele CSM.

Presedintele CSM se refera si la judecatoarea din Craiova care a fost data afara din magistratura pentru ca l-a pus in libertate pe Serghei Gorbunov, condamnat pentru tentativa de omor pentru simplu motiv ca acesta suferea de glaucom.

Ancheta n-a mers mai departe, iar Parchetul nu a fost sesizat niciodata pentru ca un judecator a facut abuz de functie.

In prezent, 119 detinuti sunt dati in urmarire generala pentru ca au plecat la doctor si au uitat sa se intoarca in inchisoare. E greu de crezut ca stau la coada ca sa intre in cabinet.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO