Retea care infiltra ilegal imigranti in UE, prinsa de politistii romani

Ultima actualizare: 16-10-2012 21:20

O retea de traficanti care infiltra imigranti ilegali in Uniunea Europeana a fost anihilata, intr-o operatiune a politistilor din Cluj si Maramures.


Trei romani au fost retinuti, iar pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventiva. Printre ei si un politist de frontiera din Maramures, care a trecut de partea cealalta a legii, cu gand sa se imbogateasca de pe urma traficului.

Potrivit anchetatorilor, in noua luni, gruparea a adus in Romania peste 300 de imigranti pakistanezi si indieni, care voiau sa ajunga pe cai ilegale in Occident. Afacerea celor cinci traficanti a esuat insa, cand pe fir au intrat politistii.

Gruparea avea legaturi cu o alta retea, formata din traficanti slovaci, ce aveau misiunea de a-i scoate pe imigranti din tara noastra si de a-i transporta in Italia, Spania si Marea Britanie. Erau ascunsi in masini care transportau pepeni sau cherestea.

Politistii incearca acum sa dea de urmele altor doi membri ai retelei romanesti, dati in urmarire generala. Suspectii risca 20 de ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO