Regele Mihai le-a transmis romanilor un mesaj de Anul Nou!

Dată publicare: 25-12-2009 00:00
Dată actualizare: 15-10-2012 19:33


Regele Mihai si Regina Ana

Regele Mihai a transmis sambata de la Castelul Savarsin, din judetul Arad, ca se arata ingrijorat de criza economica, adaugand insa ca "2010 pare sa aduca semne mai bune, iar o administrare competenta va putea feri tara de multe neajunsuri".


Potrivit traditiei, fostul suveran transmite in fiecare an, dupa Craciun, un mesaj de Anul Nou, adresat romanilor. Iata textul acestuia, asa cum apare pe pagina de Internet a familiei regale.

Romani,

Dumnezeu mi-a dat o viata lunga. De Craciun si Anul Nou, din tara sau din exil, m-am adresat de zeci de ori voua, parintilor si bunicilor vostri. Oricare a fost imprejurarea istorica prin care am trecut, am considerat ca cea mai mare valoare a Romaniei sunteti voi, oamenii ei, de la cei mai mici pana la cei mai in varsta.

Tara noastra a ajuns intr-un punct important al istoriei ei. Suntem in NATO si in Uniunea Europeana, am atins un anume grad de democratie, libertate si prosperitate. Am inceput sa cunoastem, din nou, gustul dezvoltarii si binefacerile ei.

Alegerile libere sunt fundamentul democratiei. Dar ele sunt utile doar daca aduc o guvernare mai buna, pentru ca tara sa se dezvolte.

Criza economica, prezenta in intreaga lume, ne ingrijoreaza, de aproape doi ani incoace. Anul 2010 pare sa aduca semne mai bune, iar o administrare competenta va putea feri tara de multe neajunsuri.

Lumea de maine nu poate exista fara morala, fara credinta si fara memorie. Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre. Ei toti au fost calauziti de simtul datoriei, de curaj si de altruism. Vom pierde respectul si increderea lumii fata de Romania daca vom continua sa ne abatem de la aceste idealuri.

Craciunul si Anul Nou sunt ocazii in care familia fiecaruia se aduna pentru a se bucura impreuna de iubire, ganduri bune si grija unuia fata de celalalt. Va transmit tuturor afectiunea mea si a Casei Regale. Familia mea a fost, in anul 2009, in prima linie a vietii publice, sustinand sute de actiuni in tara si in strainatate. Anul viitor vom fi prezenti in Bucuresti si in intreaga tara, precum si in Europa si lumea intreaga, incercand sa aducem un viitor mai bun romanilor.

Vom fi mereu alaturi de voi, pazind valorile Statului si ale natiunii noastre.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Majestatea Sa Regele Mihai si Principele Radu au asistat vineri la slujba de Craciun de la Catedrala Reintregirii Neamului, de la Alba Iulia. Dupa liturghie, au fost invitati la Palatul Arhiepiscopal, sa ia masa impreuna cu Inalt Prea Sfintia Sa Andrei, Arhiepiscopul de Alba Iulia.

Sursa: Pro TV

Tags: regele mihai,


VIDEO PROTVPLUS.RO