Procurorii sunt cu ochii pe toti avocatii din Romania

Ultima actualizare: 14-10-2012 00:53

Recentul scandal al diplomelor false de bacalaureat si licenta ii determina sa creada ca exista aparatori care se folosesc de acte dubioase. Cei care vor fi prinsi in fapt vor fi exclusi din Barou si dati pe mana politiei.

Este alerta de gradul zero la Uniunea Barourilor de Avocati din Romania. Cei care nu au actele in regula vor fi exclusi din profesia de avocat.

Totul a pornit dupa ce procurorii au demascat o filiera de diplome false, care ar fi fost coordonata de proprietarii unor universitati fantoma din Alexandria.

Pentru ca povestea sa ia amploare, temerea ca printre avocatii acceptati si acreditati ar putea exista si impostori a fost alimentata si de zeci de plangeri.

Aparatorii au ajuns sa se reclame intre ei cum ca nu ar fi absolvit legal o scoala de Drept sau ca si-ar fi pus in dosarele profesionale acte dubioase.

Dosarul diplomelor produse de universitatile din Alexandria, sub paravanul unor institutii din Capitala, avanseaza in lipsa creierului afacerii, care, afirma procurorii, nu a fost interogat, pentru ca s-ar fi internat intr-un sanatoriu din Bulgaria.

Indiferent de acest aspect, sunt confirmate deja cel putin 10.000 de documente falsificate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO