Judecatorii brasoveni implicati in cazul Gorbunov, revocati de CSM

Ultima actualizare: 08-05-2012 23:37

UPDATE: Cinci magistrati au fost sanctionati dur de Consiliul Superior al Magistraturii. Sunt in aceasta situatie neplacuta trei sefi de Parchete din Craiova, revocati joi din functie, si doi presedinti de Instante din Brasov.


Cu totii platesc in urma cazului Gorbunov. Totul, dupa ce s-a aflat ca justitia a lasat un condamnat pentru tentativa de omor sa plece din inchisoare ca sa se trateze. 

Conform Mediafax, CSM va analiza saptamana viitoarea si modul in care si-au facut treaba judecatorii din Craiova.

Primele capete care au cazut la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii sunt ale procurorilor din Craiova care nu s-au ocupat cum ar fi trebui de dosarul in care Serghei Gorbunov a fost condamant pentru tentativa de omor. Atunci cand detinutul a cerut eliberarea, procurorii nu au facut nimic care sa impiedice acest lucru.

A venit apoi randul judecatorilor de la Tribunalul Brasov. Biroul de executari penale nu a luat masuri pentru reintroducerea lui Gorbunov dupa gratii, desi perioada de libertate expirase de trei luni.

Pentru Judecatorii din Dolj, Consiliul Superior al Magistraturii a amanat deliberarea pentru data de 11 februarie.

Serghei Gorbunov a beneficiat de intreruperea executarii pedepsei pentru trei luni ca sa se opereze de glaucom. Dupa multe balbe ale autoritatilor si acte care nu au ajuns la timp, Gorbunov a fost arestat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO