Pleci in Spania la cules de portocale? Ai grija sa nu ajungi cersetor!

Ultima actualizare: 31-10-2012 11:26

Le-au promis marea cu sarea, dar au vrut sa faca bani de pe urma necazurilor lor. Sase indivizi au fost arestati in Alba, suspectati ca ar fi obligat persoane cu handicap si oameni saraci sa cerseasca, in Occident.


Racolau victimele promitandu-le un loc de munca in strainatate, spun anchetatorii, insa, in schimb, ii trimiteau pe strazi, sa ceara bani trecatorilor.

Banda a cazut insa in plasa intinsa de politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii, care i-au retinut pe traficanti. Politistii spun ca, in ultimii doi ani, cel putin opt persoane, printre care si o minora, ar fi fost victimele traficantilor.

Sunt persoane cu handicap sau oameni cu o situatie materiala precara, toti din judetul Alba, si au fost ademeniti de cei sase indivizi. Acestia le-au promis ca ii trimit in Spania, la cules de portocale, dar, cand au ajuns acolo, au fost fortati sa cerseasca. Banii in schimb reveneau membrilor gruparii.

Afacerea lor ilegala s-a naruit insa cand pe fir politistii. Oamenii legii au perchezitionat casele suspectilor si au gasit aici actele de identitate ale victimelor, dar au confiscat si bijuterii din aur.

Pe numele celor sase membri ai retelei au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile, pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane si trafic de minori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO