Certificatul de cetatenie "romanesc" pentru Nicu Covaci: plin de greseli!

Nicu Covaci

Autoritatile de la Bucuresti sunt de tot rasul si au facut o incurcatura penibila tocmai in cazul lui Nicu Covaci, solistul trupei "Phoenix".

Daca saptamana trecuta artistul se bucura ca dupa 34 de ani si-a recapatat cetatenia romana, acum i s-a transmis ca totul a fost o greseala. In afara numelui si fotografiei, restul datelor din dosar nu sunt ale lui.

Nicu Covaci s-a intors deja in Spania, acolo unde locuieste de ani de zile. Era atat de mandru de cetatenie ca nici nu s-a uitat atent prin acte. O prietena insa a rasfoit dosarul si a observat ca liderul formatiei Phoenix intinerise, pe hartie, cu 14 ani. Si asta nu este singura eroare.

Nicu Covaci a depus pe 11 martie juramantul prin care a obtinut cetatenia alaturi de alte 286 de persoane.

In euforia momentului, Covaci a facut certificatul sul si s-a bucurat alaturi de cei care au venit sa-l sustina. Atunci Ministrul Justitiei, Cataln Predoiu, l-a felicitat personal.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Acum, surse din Ministerul Justitiei spun ca la mijloc ar fi o confuzie grosolana. Si ca datele din certificat apartin altei persoane cu acelasi nume care si-a depus actele pentru cetatenie.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Nicu Covaci de la Phoenix e din nou cetatean roman, dupa 34 de ani
Nicu Covaci de la Phoenix e din nou cetatean roman, dupa 34 de ani

"Nu am incetat nicio clipa sa ma simt roman", declara Nicu Covaci azi cand, dupa 34 de ani, si-a redobandit cetatenia. Liderul legendarei formatii Phoenix a fost nevoit sa renunte la ea in 1976, pe vremea comunismului, cand a fugit din tara.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.