Muncitorii de la Petromidia: "Am cerut masti de gaze, dar nu ni s-au dat"

18-10-2009 00:00

Muncitorii care au ajuns la spital intoxicati erau angajati la o firma subcontractoare si lucrau la etanseizarea unui rezervor. Un alt barbat, angajat al rafinariei, a murit pe loc, iar un coleg al celor doi si-a revenit din coma abia duminica.


Dupa ce au inceput sa se simta mai bine, doi dintre muncitorii care au ajuns sambata la spital ii acuza pe cei de la rafinarie ca nu le-au asigurat echipamentul de protectie de care aveau nevoie, respectiv masti de gaze.

In plus, unul dintre ei, care lucreaza de 20 de ani in domeniul petrochimic, spune ca e de neinteles de ce rezervorul avea inca inauntru hidrogen sulfurat. In mod normal, atunci cand se fac lucrari de revizie, recipientul trebuie golit complet, sustine barbatul.

Reprezentantii rafinariei spun ca au inceput o ancheta si verifica fiecare detaliu care a dus la producerea accidentului de munca. Cercetari fac, de altfel, si cei de la Inspectoratul de Munca.

Un angajat al rafinariei a murit sambata pe loc, iar cei doi muncitori au ajuns la spital. La fel si un coleg al lor, un tanar de 23 de ani, care era in coma. Medicii spun ca si-a revenit si are toate sansele sa se insanatoseasca.


VIDEO PROTVPLUS.RO