Mintea ca este politist ca sa ii santajeze pe contrabandisti

Ultima actualizare: 15-07-2012 00:02

UPDATE - Sub pretextul ca este politist de frontiera, un tanar le cerea contrabandistilor de tigari din Botosani diferite "favoruri" ca sa nu-i sanctioneze. Una dintre victime l-a dat pe mana politiei, asa ca tanarul a fost retinut pentru 24 de ore.

Scenariul pus la cale de tanarul de 28 de ani a functionat o vreme, pana cand unul dintre pacaliti s-a uitat cu atentie la falsul politist.

In urma cu ceva ani, barbatul si-a cumparat o uniforma de politist de frontiera dintr-un magazin cu haine militare. Si-a confectionat si o legitimatie si, de vreo saptamana, tot mergea prin piata centrala din oras.

Isi lua o haina peste uniforma si intra in vorba cu vanzatorii, pretinzand ca ar vrea sa cumpere tigari netrimbrate.

Lasa apoi uniforma la vedere si-i intreba daca il insotesc la birou, iar oamenii, de frica, ii dadeau bani si tigari.

Unul dintre vanzatori si-a dat seama ca-l stie pe tanar din vedere si ca in niciun caz nu e politist. Asa ca, impreuna cu ceilalti comercianti l-au imobilizat, si i-au chemat pe politistii adevarati. Acestia au gasit asupra lui si o pereche de catuse, dar si un pistol bricheta. Iar cand l-au verificat, au aflat si ca fusese condamnat pentru furt de masini.

Politistii au aflat ca falsul lor coleg a mai avut probleme cu legea, anul trecut fiind condamnat cu suspendare pentru furt de masini.

Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore si vineri va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO