Liviu Florian, fost milionar Top 300,arestat dupa ce a cerut 300.000€ spaga


Ultimul update: Joi 07 Iunie 2012 05:15
Data publicarii: Vineri 04 Februarie 2011 17:53
Categorie: Stiri actuale

UPDATE - Alaturi de Liviu Florian au mai fost arestate alte doua persoane, in cazul mitei pentru postul de sef al Vamii Halmeu, dupa sapte ore de audieri si dezbateri, potrivit Mediafax.

Tribunalul Satu Mare a decis, la propunerea procurorilor DNA, arestarea pentru 29 de zile a omului de afaceri Liviu Florian pentru trafic de influenta, a omului de afaceri Ion Savu pentru complicitate la trafic de influenta si a fostului angajat al unui magazin duty-free din Vama Halmeu Ioan Romeo Nitu, pentru complicitate la cumparare de influenta.

Unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Cluj, cu o avere estimata la 20 de mil. de euro, Liviu Florian i-ar fi promis unei angajate a Vamii din Satu Mare ca o ajuta pentru 300.000 de euro.

Femeia, angajata pe post de inspector la Vama Halmeu, a apelat in 2009 la omul de afaceri. Voia sa fie sefa biroului din vama.

Liviu Florian i-a cerut pentru interventie 130.000 de euro, asa ca a inceput sa stranga bani de la camatari si chiar de la traficantii de tigari, cu promisiunea ca ii va ajuta odata ajunsa in functie.

Banii au fost rulati de doi apropiati ai celor doi.

In 2010 cand ii expira mandatul, sefa vamii a cerut iar ajutor, insa milionarul a vrut 300.000 de euro. Depasita de situatie, ea s-a autodenuntat.

Liviu Florian a fost in top 300 milionari de la noi, insa averea lui a tot scazut. O parte dintre afaceri sunt falimentare.

Fostul primar din Pantelimon a fost arestat
Nasu' lui Adrian Minune si-a gasit nasul: ramane dupa gratii 29 de zile
Directorii UCM Resita, arestati pentru frauda de 60 de milioane de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO