Invitatii lui Tiriac de la Balc sustin ca vanatoarea e doar un pretext

Ultima actualizare: 07-05-2012 05:18

"Inalti oaspeti ai domeniului Balc, zambiti!", s-a auzit probabil duminica cand musafirii de soi ai lui Ion Tiriac au strans cele mai reusite exemplare dintre mistretii vanati, si s-au pozat cu ele.

 

170 de animale au rapus in total, arata bilantul intalnirii pe 2010. 

A fost un an bun pentru invitatii lui Ion Tiriac se vede dupa numarul de exemplare doborate. Oaspetii de vaza dezvaluie insa ca e vorba de mult mai mult in actiunea din acest weekend.

"Vanatoarea este 3% din subiectul asta, e un pretext. Toti detin domenii similare in lume, in Africa, in Europa. Este cea mai mare actiune de promovare a Romaniei in ochii celor din afara. Aici sunt degajati, aici isi incheie motoarele afacerii. Mi-a placut modestia lor. Multi au alcatuit guverne, altii conduc corporatii cu PIB-uri similare ale tarii noastre", spune omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

Dupa goana, vanatorii cu staif au gustat sarmale, carnaciori, mamaliguta, sorici, jumari, vin si tuica fiarta. La festin, primarul de Monaco nu s-a sfiit sa incerce din toate. Si dupa o masa grea a mers un pahar de schnaps de cirese. N-a lipsit nici de data aceasta din bagajele celebrului Wolvgang Porche, care a adus licoarea din Austria.

"Nu am avut succes astazi, dar m-am simtit bine. Pentru mine, felul in care Ion Tiriac organizeaza totul e special. E un adevarat prieten, mancarea e foarte buna", a marturisit Wolfgang Porche.

Omul de afaceri Ion Tiriac s-a dat peste cap ca sa le ofere musafirilor cele mai bune conditii, ba chiar i-a condus personal cu masina pe domeniu, asezandu-se la volan. A fost gazda buna, impreuna cu fiul sau, pentru ca invitatii sa se intoarca in tarile lor cu o impresie buna. Aici nu s-a simtit criza si desi ar fi preferat sa vaneze pe zapada, invitatii s-au bucurat si de soarele cald. Asta in ciuda faptului ca armele lor scumpe, gravate in argint, s-au umplut de noroi si au fost spalate de ajutoarele lor, la fantana.

Venit de la Frankfurt, Klaus Mangold, fost membru in consiliul de administratie de la Daimler-Chrysler, spune ca a vanat intr-o ambianta placuta.

Spre seara, renumitii participanti au ajuns la Aeroportul Oradea, unde prima aeronava a decolat spre Austria. Privind in urma la aventura vanatoreasca de weekend, vizitatorii au sustinut ca partida din 2010 a contat in primul rand pentru Romania.

"Nu este despre mistreti, cat despre discutarea unor probleme, ce faci cu partenerii de afaceri. Si cred ca pentru o tara ca Romania e foarte important sa ai o conectare globala, sa vorbesti cu oamenii si sa te gandesti la ce poate aduce viitorul", a spus Siegfried Wolf, vicepresedinte Magna International.

Este practic pentru prima oara cand acesti oameni mai mult decat ocupati, din tari diferite si cu programul deja facut pe tot anul, recunosc ca au purtat discutii de afaceri, fata in fata, intr-un cadru relaxat.

Jumatate dintre invitati au plecat duminica dupa-amiaza de pe aeroportul din Oradea, cu trei aeronave. Prima a decolat la ora 15.20 cu destinatia Viena. Dupa o jumatate de ora au mai decolat doua avioane, unul spre Otopeni, iar celalalt tot spre Viena.

Ceilalti invitati ai omului de afaceri Ion Tiriac au ales aeroportul din Debretin, care de altfel e mai aproape de Balc decat cel din Oradea. Celebrul Wolvgang Porche, stapanul imperiului cu acelasi nume, dar si Klaus Mangold, fost membru in consiliul de administratie de la Daimler-Chrysler, au preferat plecarea din Debretin. Cu totii au avut multe bagaje si n-au plecat fara sa-si ia ramas bun de la organizatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO