Inventii romanesti medaliate cu aur, dar ramase la stadiul de proiect

Ultima actualizare: 20-08-2012 17:58

Instalatie de pasteurizare a laptelui care-i pastreaza proprietatile intacte, substante pentru stimularea memoriei sau contoare de gaz care ne ajuta sa nu mai fim furati la factura.


Iata doar cateva dintre inventiile romanilor, care au luat medalii la Salonul de la Geneva.

Creativi suntem asadar, insa ne mai trebuie si bani pentru ca aceste inventii care ne-ar face viata mai usoara sa fie produse pe scara larga.

Anul trecut, in Romania s-au produs aproape 4.000 de incendii din cauza unor scurtcircuite. Au murit oameni, altii au fost raniti, unii au ramas fara case, iar cei mai multi s-au ales cu aparatura distrusa.

Iata motive suficiente pentru un grup de cercetatori sa puna la punct un dispozitiv de protectie la scurtcircuit si supratensiune. Un aparat care le-a adus si medalia de aur la Salonul de Inventii de la Geneva.

Alti romani au luat trei sisteme de senzori, le-au legat la un mini calculator care a prelucrat datele adunate si in final a iesit un contor de gaz care analizeaza exact puterea calorica. Un aparat care ar putea sa scada costurile cu pana la 30%, cred inventatorii.

Dispozitivul este deocamdata la stadiul de prototip, pentru ca lipsesc investitorii care sa il puna in productie. De altfel, cele mai multe dintre proiectele premiate la salonul international de inventii sunt si acum pe schite din aceeasi cauza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO