Cutremur in Serbia soldat cu 2 morti! S-a resimtit si in Romania

Dată publicare: 03-11-2010 00:00
Dată actualizare: 12-08-2012 13:48


UPDATE: Un cutremur de 5,6 pe scara Richter s-a produs in Serbia. Seismul a fost resimtit si in sud-vestul Romaniei. In urma acestuia 2 oameni si-au pierdut viata, iar mai mult de 10 persoane au fost ranite.

Locuitorii oraselor Oravita si Drobeta Turnu Severin au tras o sperietura zdravana cand au vazut ca totul se clatina in jur. Totusi, nu avem motive de ingrijorare, ne trasmit specialistii.

"Doua persoane si-au pierdut viata la Grdita, in apropiere de Kraljevo, in timpul cutremurului care s-a produs in cursul noptii", a anuntat ministrul de Interne, Ivita Dacici. Este vorba despre un cuplu in jurul varstei de 50 de ani, care a murit in propria locuinta.

Echipele speciale de salvare au fost mobilizate pe teren. Se pare ca nu mai exista victime blocate sub daramaturi.

Epicentrul cutremurului s-a situat la zece kilometri nord de Kraljevo si s-a produs la ora locala 01.56 (02.56, ora Romaniei), potrivit Institutului seismologic sarb. Seismul a fost puternic resimtit in intreaga tara, inclusiv in capitala sarba, Belgrad si a fost urmat de 4 replici de magnitudinea 3.

In orasul Kraljevo, la 150 de kilometri sud de Belgrad, unde 10 persoane au fost ranite, s-au inregistrat si importante pagube materiale. Curentul electric, liniile telefonice si furnizarea de apa potabila au fost intrerupte.

Institutul seismologic a inregistrat alte patru cutremure mai slabe ca intensitate, cu o magnitudine de aproximativ 3 grade.

 

Tags: cutremure,


VIDEO PROTVPLUS.RO