CSAT discuta despre strategia de aparare nationala

22-06-2010 00:00


Consiliul Suprem de Aparare a Tarii s-a reunit la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre strategia de aparare nationala si fortele militare dislocabile in 2011. Mai sunt si alte puncte sensibile pe ordinea de zi.

Potrivit comunicatului Administratiei Prezidentiale, se va discuta in primul rand despre fortele si mijloacele Armatei Romaniei ce pot fi puse la dispozitie pentru misiuni peste hotare, in 2011.

In momentul de fata, 1735 de soldati activeaza in teatrele de operatiuni, mare parte dintre ei in Afganistan. Si asta pentru ca, in ianuarie 2010, CSAT a decis suplimentarea fortelor care actioneaza in Afganistan cu 600 de militari.

De asemenea, in sedinta se va discuta si despre masuri concrete de combatere a infractiunilor financiare si a criminialitatii organizate transfrontaliere.  Nu in ultimul rand, va fi abordat si subiectul prevenirii si combaterii spalarii banilor si a finantarii terorismului.  Precedenta sedinta a CSAT a avut loc in martie, cand s-a aprobat achizitionarea a 24 de avioane F16.

Tags: csat,

VIDEO PROTVPLUS.RO