Contrabanda cu tigari a crescut la aproape un sfert din totalul pietei

Ultima actualizare: 17-04-2012 09:43
tigari contrabanda

Piata neagra a tigaretelor a ajuns in luna septembrie la 24,4%, de la 21,3% in iulie, dar ramane sub nivelul din ianuarie, cand comertul ilicit cu tigarete se ridica la 36,2%.

Producatorii de profil arata ca evolutia are loc pe fondul masurilor de austeritate impuse de Guvern. "Scaderea semnificativa a comertului ilicit cu tigarete, in numai sase luni, de la 36,2% in ianuarie 2010 la 21,3% in iulie, a demonstrat capacitatea autoritatilor de a lupta cu acest flagel (...) Cu toate acestea, socul resimtit in Romania dupa masurile dure de austeritate implementate de Guvern in luna iulie arata o crestere a contrabandei la 24,4% in septembrie", a declarat, intr-un comunicat, Adrian Popa, Director Corporate & Regulatory Affairs, BAT Europa Sud-Est.

Potrivit lui Popa, contrabanda aduce pierderi la bugetul de stat, din neincasarea de accize si TVA, de circa 180 milioane de euro. Pretul mediu al unui pachet de tigarete de contrabanda este de 7,8 lei, cu 3,1 lei mai mic decat cel al unui pachet comercilizat legal pe piata romaneasca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO