Cinci profesori si o secretara de liceu, suspecti de luare de mita

Dată publicare: 08-07-2010 00:00
Dată actualizare: 08-11-2012 09:53


UPDATE: Episod scandalos la liceul Anghel Saligny din Bacau. Directorul scolii si sotia sa, tot profesoara, sunt acuzati ca lucrau in echipa pentru... bunastarea cuplului.

Directoare la Hyperion, arestata pentru mita de la 33 de studenti

Procurorii cred ca ar fi cerut intre 100 si 1000 de euro pentru a recorecta tezele celor picati la bacalaureat si a le da nota de trecere. Spaga s-ar fi dat la contestatii. Asupra altor trei dascali planeaza aceasta banuiala. Toti raspund acum la apel, in catalogul de la DNA.

Cei 5 au facut parte din comisia de examinare de la Bacalaureat si tot ei urmau sa recorecteze tezele. Schema era simpla. Elevii care n-au reusit sa ia nota 6 depuneau contestatie. Apoi, anunta autoritatile, li se sugera discret sa ii faca o "vizita" directorului cu o mica atentie, "pentru deranj". In final, constatau fericiti ca pot pleca acasa cu diploma in mana, desi, initial, nu au promovat examenul.

De altfel, la Liceul "Anghel Saligny" din Bacau este dezastru: numai 25% dintre elevii de clasa a XII-a au luat bac-ul pentru stiinta lor.

In urma unor reclamatii procurorii au devenit atenti. Astfel au aflat ca unii au dat banii inainte ca lucrarile sa fie redeschise. Sumele ar fi variat intre 100 si 1.000 de euro pentru fiecare proba.

La scoala s-au gasit plicuri cu bani si bilete cu numele candidatilor atat in biroul directorului, cat si in cabinetele celorlalti profesori.

Alaturi de profesori este cercetata si secretara scolii, dar si 18 candidati. Toate persoanele suspectate ca au dat sau au luat spaga au fost chemate la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau.

Nu este singurul caz de acest gen petrecut in judetul Bacau. Saptamana trecuta, un alt director de liceu din Podul Turcului, un dascal si o secretara au fost arestati pentru 29 de zile. In acest caz mita ar fi fost de 150.000 de lei.

Tags: mita,


VIDEO PROTVPLUS.RO