BOR tine predica razbunarii: vrea evacuarea unor chiriasi dintr-o cladire

Dată publicare: 02-11-2010 00:00
Dată actualizare: 06-05-2012 19:14


evacuati

Cladirea ar apartine de drept unei parohii. De suparare ca locatarii sustin ca imobilul este de fapt al statului, si au produs o "stare de agitatie", reprezentantii Domnului spun ca au dreptul sa decida cine sta si cine pleaca.

Asa ca marti au trimis acolo o fata bisericeasca si un executor ca sa evacueze cateva persoane. O armata de politisti si jandarmi s-a asezat intre cele doua tabere.

Intre chiriasii blocului din Bulevardul Corneliu Coposu, fosti angajati ai Bisericii Ortodoxe Romane, si oficialii Parohiei Sfantu Gheorghe Vechi nu mai e pace de multa vreme. Cazul este unul complicat. Imobilul a fost construit pe un teren care demult ar fi apartinut bisericii, spun slujitorii Domnului. Acum, locatarii afirma ca adevaratul proprietar este de fapt statul. Fetele bisericesti au angajat acum un executor judecatoresc pazit strasnic de foarte multi politisti si jandarmi ca sa treaca la evacuarea primilor chiriasi.

Oficialii Bisericii Ortodoxe stiu una si buna: blocul cu pricina ii apartine in deplina proprietate, iar ei, chiriasii, trebuie sa plece de acolo. Cel putin pe cei care i-au maniat pe preoti.

Evacuarea a fost suspendata in ultimul moment de un judecator. Toate partile vor trebui sa astepte o decizie finala, in decembrie.

Reprezentantul bisericii spune ca doar patru chiriasi sunt pe lista neagra a Parohiei. Intre timp DNA ar putea face lumina in acest caz pentru ca actul de intabulare care a stat la baza intregului scandal si care a permis Bisericii sa ceara evacuarea batranilor este motivul unei anchete.

 

Sursa: Pro TV

Tags: evacuari,


VIDEO PROTVPLUS.RO