Au fost retinuti 2 suspecti, posibili infractori ai jafului de la Constanta

Ultima actualizare: 03-05-2012 11:34

UPDATE: Doi oameni de afaceri, aparent fara pata, sunt suspectii principali in cazul jafului armat de luna trecuta de la o sucursala a bancii Carpatica, din Constanta.

Cei doi, unchi si nepot, au fost prinsi dupa interceptari de telefoane si urmariri cu ajutorul serviciilor speciale. Desi nu exista informatii ca ar fi fost implicati si in alte atacuri, cei si-au planificat lovitura cu o precizie de profesionisti, anunta anchetatorii. Un veritabil arsenal au gasit dupa ce le-au spart usile locuintelor.

Trei pistoale, munitie din belsug, dar si bastoane cu electrosocuri si manusile folosite in timpul jafului au fost descoperite in urma descinderilor. In plus, in apartamentele suspectilor au fost gasiti si peste 41.000 de lei, adica o parte din banii furati din banca, banuiesc anchetatorii. Cei doi suspecti, un barbat de 35 de ani, din Constanta, si nepotul lui, de 34, din Navodari au fost urcati in dube si dusi la sectie.

Profilul celor doi barbati nu corespunde deloc unor infractori capabili sa dea o lovitura fulger si sa scape in mai putin de un minut, spun investigatorii. Si recunosc ca asta i-a incurcat in momentul in care au intocmit un cerc de suspecti.

Politistii spun ca atacul a fost extrem de bine pus la punct. Suspectii au navalit in sediul bancii cu un pistol si un baston cu electrosocuri, i-au intimidat pe angajati si au disparut cu aproape 70.000 de lei, dupa ce au sarit intr-o masina.

Cei doi au fost audiati toata noaptea, iar dimineata magistratii au decis arestarea lor preventiva. 29 de zile vor sta in celule.

Jaful comis in urma cu 3 saptamani a avut loc la ora 8 dimineata. Hotii au reusit sa fuga cu aproape 70.000 de lei, in doar 39 de secunde.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO