Avocatul suspectului din Piatra Neamt: Chilat a recunoscut ca el a tras

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Avocatul care il reprezinta pe suspectul de crima Cristian Chilat a declarat ca barbatul i-a spus ca el a tras in cei doi frati. Asta chiar daca in fata procurorilor si a judecatorilor Chilat n-a scos un cuvant.

 

Cristian Chilat a fost arestat, luni seara, de Tribunalul Neamt, pentru 29 de zile. Chilat a fost dus in arestul IPJ Neamt.

Sute de politisti si mai multe elicoptere au scotocit jumatate de Moldova ca sa-l prinda pe individul banuit ca a deschis focul intr-o cafenea din Piatra Neamt, a ucis un interlop si l-a ranit pe fratele acestuia.

Cristian Chilat, suspectul principal, s-a temut pentru viata lui. Surse din interiorul anchetei spun ca a cerut sa ii fie pusa cagula pentru a fi confundat cu mascatii care l-au dus la Parchet. Fara, ar fi fost o tinta usoara pentru un eventual asasin pus de cei din clanul Mararu sa razbune atacul.

Citește și
Politia
Un scandal s-a terminat cu o crima intr-o comuna din judetul Bacau
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Chilat a fost mut la audieri. Anchetatorii au martori si probe ca el a fost cel care a deschis focul duminica in localul plin.

O camera de supraveghere l-a filmat, cu 30 de secunde inainte, cand nu avea decat un plan sinistru. Se indrepta spre local, cu mana la piept, acolo unde probabil tinea pistolul. A tras 7focuri de arma in cafeneaua aglomerata. 5 l-au nimerit pe Gheorghe Mararu, care se ocupa cu camataria si aducerea masinilor din Vest, spun anchetatorii. Cu 3 gloante in zona inimii, barbatul s-a stins in cateva minute.

Bogdan Mararu, fratele mai mare, a fost si el impuscat, dar a supravietuit. Medicii l-au operat duminica seara, in timp ce jandarmii faceau dispozitive in jurul spitalului. Luni, pacientul a parasit clinica, destul de speriat.

Ce a avut Chilat de impartit cu cei din familia Mararu?

Anchetatorii par sa stie motivul pentru care cei doi interlopi au fost luati la tinta. In 2006, masina lui Bogdan Mararu a fost incendiata, dupa ce cu cateva luni inainte, o limuzina de 100.000 de euro, a fratelui sau, se facea scrum.

Camera de supraveghere a surprins doi indivizi, unul care toarna benzina pe autoturism, altul care arunca un cockteil Molotov. Vinovat a fost gasit Cristian Chilat, care a primit trei ani inchisoare. Eliberat conditionat acum 3 luni, culmea, pentru buna purtare, i-a cautat pe fratii Mararu si le-a reprosat violent ca a facut inchisoare nevinovat, din cauza lor.

Anchetatorii le-au permis celor din familia Mararu sa duca acasa trupul lui Gheorghe, dupa ce legistii au terminat expertiza. Rudele pregatesc acum o inmormantare cu fast.

Prinderea lui Chilat

Chilat a fost gasit in casa bunicilor sai din satul Darloaia, potrivit primarului localitatii, Petrica Schiopu. Cristian Chilat a fost cautat de sute de politisti din Neamt si din judetele limitrofe, care au instituit filtre pentru prinderea barbatului.

De asemenea, Chilat a fost dat in consemn la toate punctele de frontiera din tara si au fost distribuite fotografii ale urmaritului atat politistilor, cat si jandarmilor.

Cristian Chilat mai avea de executat 189 de zile de inchisoare dintr-o pedeapsa primita pentru distrugere prin incendiere, insa a fost eliberat de Judecatoria Vaslui pentru buna purtare. El fusese condamnat la trei ani de inchisoare pentru distrugere prin incendiere si a executat pedeapsa la Penitenciarul Vaslui.

Acum, pedeapsa de 189 de zile s-ar putea adauga la noua condamnare pentru infractiunea de omor deosebit de grav, in cazul asasinatului de duminica.

La Piatra Neamt se afla si seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestor sef de politie Dan Valentin Fatuloiu, care va supraveghea ancheta in acest caz si va analiza activitatea Politiei Neamt in asigurarea ordinii si sigurantei publice.

Au circulat informatii despre o recompensa de 1 milion de euro pe care familia victimelor ar oferi-o pentru prinderea criminalului. Informatia a fost insa dezmintita chiar de catre supravietuitorul atacului.

In vreme ce sute de politisti si jandarmi au facut duminica noapte filtre pentru a-l prinde, alti oameni in uniforme au pazit spitalul unde a fost internat ranitul, de teama altui atac.

Dupa ce ieri anchetatorii l-au cautat inclusiv cu elicopterul pe Cristian Chilat, zis Falau, toata Moldova a fost impanzita de jandarmi si politisti. Barbatul este banuit ca l-a ucis pe Gheorghe Mararu si l-a ranit pe fratele lui.

Cu poza celui cautat in mana, anchetatorii au intrebat sute de oameni daca l-au vazut pe suspect. In acest timp, Bogdan Mararu, care a incasat doua gloante in timpul atacului, era operat de medicii din Piatra Neamt.

Dupa ce si-a petrecut noaptea la terapie intensiva, Bogdan Mararu a fost externat si a negat ca familia lui ar fi oferit o recompensa pentru prinderea pistolarului.

Barbatul in varsta de 36 de ani si fratele lui au fost impuscati duminica la pranz, intr-o cafenea din centrul orasului Piatra Neamt. Agresorul ar fi intrat, dupa spusele martorilor, cu pistolul in mana si a inceput sa traga in fratii Mararu. Medicii l-au resuscitat pe Gheorghe, cel mai grav ranit, pe asfalt, in fata cafenelei.

Barbatul in varsta de 32 de ani n-a putut fi salvat insa. Anchetatorii spun ca cei din clanul Mararu sunt in razboi de patru ani cu o grupare din Piatra Neamt. Au inceput prin a-si incendia masinile si casele si, apoi, frati Mararu ar fi ordonat impuscarea sefului rivalilor.

Vezi aici cine sunt protagonistii rafuielii sangeroase din Piatra Neamt!

Locul asasinatului de la Piatra Neamt arata ca la abator! Vezi VIDEO!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vezi aici cine sunt protagonistii rafuielii sangeroase din Piatra Neamt!
Vezi aici cine sunt protagonistii rafuielii sangeroase din Piatra Neamt!

Razboiul de la Piatra Neamt a inceput acum patru ani, cand principalul suspect pentru crima de duminica, Cristian Chilat, zis Falau, a incendiat una dintre limuzinele lui Gheorghe Mararu.

Un scandal s-a terminat cu o crima intr-o comuna din judetul Bacau
Un scandal s-a terminat cu o crima intr-o comuna din judetul Bacau

Un barbat de 32 de ani a picat la mijloc, fara vreo vina, intr-o disputa aprinsa intre vecinii sai. A fost batut crunt si a murit in drum spre spital.

Crima de o violenta iesita din comun. L-au batut pana l-au omorat
Crima de o violenta iesita din comun. L-au batut pana l-au omorat

Anchetatorii din Arad au pornit in cautarea unui asasin. Ajutat probabil de complici, i-a luat viata unui tehnician veterinar, care a fost gasit mort in masina lui, abandonata in apropierea casei.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.