Accident in lant provocat chiar de politisti!

Ultima actualizare: 10-08-2012 08:29

Amenzi si puncte de penalizare ca orice sofer care greseste. Asta au primit si cativa politisti responsabili de un accident in lant produs pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

O coloana de noua autoturisme ale Politiei Rutiere, care trebuia sa ajunga in Baia Mare, circula pe autostrada Bucuresti - Pitesti, pe timp de noapte.

In dreptul kilometrului 80, unde avusese loc un accident, au aparut restrictii de viteza. Soferul uneia dintre masinile speciale a franat brusc. Cel din spatele lui n-a fost atent si, asa, patru autovehicule s-au lovit intre ele.

Masinile nu au mai ajuns la destinatie. Au fost intoarse la Bucuresti pentru reparatii. Fac parte din lotul celor 450 de autoturisme dotate cu aparate radar foarte performante care nu pot fi depistate cu ajutorul detectoarelor.

De exemplu, o masina a fost surprinsa de noul radar de doua ori. O data din fata, circuland cu 75 de kilometri la ora, si a doua oara din spate, cu 68 de kilometri. E drept, detectorul a sesizat existenta undelor, insa prea tarziu pentru ca soferul sa mai poata incetini.

Spre deosebire de vechile radare, care erau pornite incontinuu, noul aparat are posibilitatea de a functiona in modul stand-by.

Agentul il porneste doar in momentul in care observa ca se apropie o masina in viteza. Asta poate insemna chiar si cativa metri de aparat pentru ca doar atunci va fi reperat de detector.

Soferul nu mai are ragaz sa franeze, si este bun de amenda. Vechile aparate puteau fi detectate si de la 100 de metri distanta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO