A murit pe masa de operatie dupa ce a incercat sa avorteze in luna a 4-a

Ultima actualizare: 06-11-2012 00:58

Acuzatii extrem de grave i se aduc unui medic ginecolog din Mangalia care, pe 8 martie, a facut o intrerupere ilegala de sarcina, iar pacienta, in varsta de 41 de ani, i-a murit pe masa.

 

Legistii s-au infiorat cand au descoperit in trupul fara viata, un fat de patru luni si jumatate. Practic medicul nu avea voie sa-i curme pruncului zilele daca gravida nu era in pericol.

Gravida de 41 de ani s-a programat pentru chiuretaj fara sa ia in calcul ca este insarcinata in 17 saptamani si ca interventia ii punea viata in pericol. Cel mai probabil, doctorita a considerat ca pacienta isi asuma riscul si a vrut sa o ajute, desi incalca legea.

Rezultatele necropsiei arata ca victima, care mai avea un copil de 12 ani, a murit fie din cauza cantitatii mari de anestezic, fie in urma unei rupturi de uter.

Cand au ajuns la cabinet, politistilor li s-a parut suspect felul in care se purta doctorita, asa ca i-au luat inclusiv probe de sange ca sa-i verifice alcoolemia.

Daca va fi gasita vinovata, Emilia Borzea risca 15 ani de inchisoare si cel mai probabil isi va pierde dreptul de libera practica. De altfel, nu mai avea autorizatie de functionare pentru cabinet din luna februarie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO