Fostul ambasador la Singapore, Silviu Ionescu, ramane in arest

Dată publicare: 27-07-2010 00:00
Dată actualizare: 14-08-2012 03:20


UPDATE: Fostul insarcinat cu afaceri, Silviu Ionescu, ramane in arest, dupa ce instanta Judecatoriei Sectorului 3 a respins cererea lui de eliberare provizorie sub control judiciar in dosarul privind accidentul din decembrie 2009

Procesul fostului ambasador a inceput marti, la Judecatoria Sectorului 3. Decizia data poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Silviu Ionescu a declarat, in apararea sa, ca dosarul privind accidentul din decembrie 2009 este o a doua tentativa a statului Singapore de a-l denigra, anterior fiindu-i inscenat un alt accident de masina cu parasirea locului faptei.

Ionescu a spus ca la acel moment a fost exonerat de acuzatii, dar doar dupa ce ambasadorul Braziliei din Singapore i-ar fi amintit ca, la ora producerii acelui accident el s-ar fi aflat la o intrunire alaturi de alti 80 de ambasadori.

El a sustinut ca aceste acuzatii ar fi consecinta faptului ca, in timpul sederii in Singapore, si-ar fi manifestat public, de mai multe ori, dezacordul cu privire la unele masuri ale administratiei singaporeze care, in opinia sa, ar fi fost daunatoare atat pentru Singapore, cat si pentru alte state vecine, refuzand sa faca alte precizari motivand caracterul secret al acestor informatii.

Ionescu a criticat unele acte ale procurorilor din timpul anchetei, spunand ca probele sunt false si nelegale, dar si ancheta de la Singapore.

Silviu Ionescu, fost ambasador al Romaniei in Singapore, este acuzat de ucidere din culpa si fuga de la locul accidentului.

Fostul insarcinat al Romaniei in Singapore, cu rang de ambasador, este arestat preventiv inca din 8 mai. Politia singaporeza sustine ca Ionescu a provocat in decembrie 2009 doua accidente rutiere cu masina Ambasadei Romaniei.

In urma accidentelor, un barbat si-a pierdut viata, iar alte doua persoane au fost ranite. Silviu Ionescu a reclamat atunci furtul masinii ambasadei si sustine ca este nevinovat.


VIDEO PROTVPLUS.RO