Soferul unei cisterne a adormit la volan si a cazut in gol 20 de metri!

10-11-2009 00:00

Un sofer strain, care a atipit se pare la volanul unei masini incarcate cu tone de acid azotic - o substanta extrem de toxica si care poate exploda - a declansat alerta langa Cluj.

 

Cisterna slovacului a spulberat un parapet si s-a prabusit de pe un pod inalt de 20 de metri. Si el, si colegul sau din dreapta au fost salvati de pompieri, care au avut insa o misiune de infern.

Soferii care s-au nimerit in zona au povestit ingroziti cum, ajunsa pe un pod inalt, cisterna a trecut brusc de pe un sens pe altul. Cateva secunde mai tarziu, masina care transporta 20 de tone de acid azotic era in aer. S-a lovit apoi asurzitor de pamant, 20 de metri mai jos, aproape de calea ferata.

In timp ce se chinuiau sa ii scoata pe barbati din cabina zdrobita, pompierii aveau de furca si cu flacarile care izbucnisera. Primele informatii aratau ca masina ar fi fost incarcata cu metanol, extrem de inflamabil. Au aflat apoi ca alta era substanta care se scurgea.

Cateva tone de acid azotic s-au scurs in pamant, iar nimeni nu a avut voie sa se apropie. In contact cu pielea, acidul azotic poate provoca arsuri grave. Iar in anumite conditii poate chiar exploda. Intre timp, ranitii, ambii din Slovacia, au fost internati, cu lovituri grave la cap.

Acidul azotic s-a scurs toata ziua din cisterna zdrobita, iar pericolul este mare, spun specialistii. Inhalati, acesti vapori pot produce arsuri ale cailor respiratorii sau intoxicatii grave. Au aruncat, pe langa apa, si cu o alta substanta, menita sa neutralizeze incarcatura periculoasa, insa zona a ramas  izolata. Intre timp, a fost adus un utilaj care va incerca sa puna cisterna pe roti.


VIDEO PROTVPLUS.RO