A accidentat mortal un copil care traversa neregulamentar, apoi a fugit!

04-04-2009 00:00

Un moment de inconstienta l-ar putea costa cativa ani de inchisoare pe un sofer din Arges. Are 20 de ani si a lovit cu masina un copil care traversa un drum national, se pare ca nu pe zebra. S-ar fi speriat atat de tare, sustine el, incat a fugit.

 

In urma lui, victima, un baiat de 7 ani, s-a stins. Politistii l-au gasit repede pe sofer si l-au retinut. I-au explicat ca a pierdut o buna ocazie in care sa demonstreze ce inseamna omenia. In plus, scapa si de sanctiune, daca victima nu era pe trecere. Acum este mult prea tarziu.

Tanarul era insotit de un prieten si ar fi intrat in panica atunci cand au vazut ca victima nu mai misca. Cei doi s-au gandit ca cea mai buna solutie ar fi sa plece de la locul faptei. Niciunul nu are mai mult de 20 de ani.

Zeci de politisti au pornit pe urmele celor doi.

In tot acest timp, martorii accidentului au incercat sa il ajute pe copil. L-au dus la spital, dar baiatul de 7 ani s-a stins.

Tanarul care se afla la volan a fost retinut pentru 24 de ore, pentru fuga de la locul accidentului. Si prietenul lui va fi cercetat de politsti.

Pana acum ancheta arata ca baiatul a traversat neregulamentar. In acest caz, daca nu ar fi fugit, soferul nu ar fi primit nicio sanctiune, potrivit noului Cod Rutier.


VIDEO PROTVPLUS.RO