Bombe cu ceas pe sosele: 4000 de indivizi fara permis la volan in 2009

Ultima actualizare: 28-10-2012 15:03

UPDATE: La inceput de an ne punem toate sperantele ca soselele noastre sa fie mai sigure. Poate si pentru ca s-a facut curatenie printre cei care s-au urcat la volan, uitand un lucru esential: ca de fapt ei nu stiu sa conduca.

In jur de 4.000 de indivizi fara permis au fost prinsi de politie- lunile trecute, 200 dintre ei fiind implicati direct in accidente rutiere. Mai rau e ca au ranit sute de persoane si chiar au omorat 78.

Comparativ cu 2008, numarul celor care circulau fara drept a crescut cu 800 in 2009.

In urma cu o luna, doi tineri de 20 si 25 de ani si-au gasit sfarsitul dupa ce s-au urcat intr-o masina condusa de un amic fara permis. Baiatul a facut o depasire riscanta si s-a infipt cu masina intr-un pom de pe marginea drumului. Prietenii au murit pe loc, iar vinovatul a fost grav ranit.

''Cel mai mare pericol il reprezinta cei care conduc autoturisme, desi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie, acestia nu poseda suficienta indemanare pentru a manevra un autovehicul. Pentru persoanele care au suspendat dreptul de a conduce din motive medicale, exista riscul ca acele probleme sa se agraveze chiar in timp ce se afla la volan", a declarat purtatorul de cuvant al IGPR, Raluca Seucan.

Pentru imprudenta de care au dat dovada, cei descoperiti fara carnet de conducere au dosare penale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO