14 politisti arestati in dosarul permiselor din Arges, eliberati


Ultimul update: Marti 10 Aprilie 2012 23:37
Data publicarii: Sambata 08 August 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Inalta Curte de Casatie si Justitie le-a admis recursurile si a dispus incetarea arestului preventiv. Printre cei care vor fi cercetati in libertate se numara si sefi ai Serviciului Permise din Arges.

Acestia erau considerati capi ai retelei care a pus pe soselele Romaniei mii de soferi cu permise obtinute ilegal.

22 de inculpati din dosarul permiselor de la Pitesti au atacat la instanta suprema hotararea Curtii de Apel Targu Mures prin care se mentinea masura arestului preventiv.

Avocatii lor au cerut sa fie cercetati in libertate, sustinand ca nu s-au calculat corect zilele de arest preventiv. Magistratii au admis recursul pentru 14 dintre ei.

Printre cei eliberati  se numara inspectori principali, comisar-sefi din politia argeseana, dar si directori de scoli auto sau intermediari.

Intre ei, seful si adjunctul Serviciului de Permise din Arges: Gheorghe Vlasceanu si Vasile Voinea, bucurosi ca au fost eliberati, in sfarsit, dupa aproape un an si jumatate de arest.

Sase dintre suspecti au primit vestea in timp ce erau in Penitenciarul din Targu Mures. In mai putin de trei ore au iesit pe poarta penitenciarului si ceilalti opt, care au participat la judecarea recursului in Bucuresti.

Cu totii au spus ca se vor prezenta la fiecare termen de judecata fixat la Curtea de Apel Targu Mures, inclusiv la cel de luni, 10 august.

Au mai ramas in arest preventiv opt persoane. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a unui numar de 28 de persoane dintre care 22 in arest preventiv in scandalul permiselor ilegale din Arges.

Ulterior, s-a descoperit ca functionau retele similare pentru obtinerea contra cost a carnetului de conducere si in alte judete - de exemplu Cluj, Covasna, Braila si Neamt.

 

Tags: permise,

Mai multi inculpati in dosarul permiselor de la Pitesti au fost eliberati
Soferii care si-au luat permisele in Arges, le pot recupera in instanta?
8 persoane arestate in cazul permiselor din Arges ar putea fi eliberate
VIDEO PROTVPLUS.RO