Anglia a învins Ucraina cu 4 - 0 în sferturile EURO 2020. Englezii se califică triumfal în semifinale

anglia
Getty

Anglia a învins clar Ucraina, cu 4-0, în ultimul meci al sferturilor de finală de la EURO 2020. 

Selecţionata de fotbal a Angliei s-a calificat în semifinalele EURO 2020, după ce a surclasat Ucraina cu scorul de 4-0 (1-0), sâmbătă seara pe Stadio Olimpico din Roma, în ultimul sfert de finală.

Anglia va juca miercuri, pe 7 aprilie, pe Wembley împotriva Danemarcei pentru un loc în marea finală. 

Anglia a făcut un joc aproape perfect şi a câştigat prin golurile marcate de Harry Kane (4, 50), Harry Maguire (46) şi Jordan Henderson (63), urmând să joace a treia sa semifinală europeană, după cele din 1968 şi 1996.

Practic meciul a început de la 1-0 pentru englezi, după ce Kane, scăpat de Krivţov, a înţepat mingea din 7 metri, după o angajare venită de la Sterling (4).

Citește și
belgia italia
EURO 2020: Italia a învins Belgia cu 2-1 şi s-a calificat în semifinale
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

În continuare, Anglia a controlat jocul, replica Ucrainei fiind una foarte palidă. Totuşi, Iaremciuk (17) a ratat o ocazie notabilă, şutul său la colţul scurt fiind respins Pickford.

Echipa lui Southgate nu a reuşit să îşi mai creeze în prima parte decât o ocazie clară de gol, dar Buşcean a respins şutul violent al lui Rice (33), din marginea careului.

Selecţionata lui Andrei Şevcenko a mai avut o oportunitate în finalul primei reprize, un şut al lui Şaparenko (43), de la 20 m, dar pe lângă poartă.

Anglia a avut un început magic de repriză secundă, marcând de două ori în decurs de cinci minute. Maguire a marcat al doilea gol al englezilor (46), cu capul, din 6 metri, la centrarea lui Shaw din lovitură liberă. Defensiva ucraineană a cedat din nou în min. 50, iar Kane a reluat nestingherit cu capul din 6 metri, la centrarea aceluiaşi Shaw.

 

Henderson a înscris primul său gol la națională, în 62 de selecții

 

Harry Kane a ajuns astfel la trei goluri marcate la EURO 2020 şi 37 în 59 de apariţii în naţionala Angliei, aflându-se la doar trei goluri de Michael Owen, care se află pe locul cinci în clasamentul golgheterilor all-time ai echipei ''Three Lions''.

Ucraina a părut epuizată fizic şi psihic după meciul din optimi cu Ucraina şi a făcut figuraţie multe momente, iar Kane a fost aproape de hat-trick, însă voleu său superb de la 16 metri a fost respins de Bucşcean (62).

Un minut mai târziu, noul intrat Henderson a majorat scorul la 4-0, marcând cu capul din 6 metri, după corner (63).

Henderson a marcat primul său gol pentru naţionala Angliei în 62 de selecţii.

Ucraina a încercat să obţină măcar golul de onoare, dar Iaremciuk a fost blocat de Walker (70) la un semiluft al portarului Pickford la 30 de metri de buturile proprii, după care goalkeeper-ul englez a respins şutul lui Makarenko de la 20 de metri (74).

Anglia a reuşit cel mai mare scor al său la un turneu final de la finala Cupei Mondiale din 1966 (4-2 cu Germania).

Selecţionata Albionului a ajuns la zece meciuri în 2021, fără a pierde vreunul, cu nouă victorii şi un egal, un singur gol primit. Anglia încă nu a încasat gol la EURO 2020.

Bellingham, la cei 18 ani ai săi, a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează într-un meci din faza eliminatorie în istoria EURO.

În semifinale, Anglia va juca pe teren propriu, contra Danemarcei, pe 7 iulie, pe stadionul londonez Wembley. Cealaltă semifinală va opune, pe 6 iulie, tot la Londra, echipele Italiei şi Spaniei.

Ucraina - Anglia 0-4 (0-2)
Au marcat: Harry Kane (4, 50), Harry Maguire (46), Jordan Henderson (63).
Roma, Stadio Olimpico: 11.880 spectatori
EURO 2020 - sferturile de finală

Min. 63: Henderson ridică scorul la 4-0 printr-un gol clasic, cu capul. 

Min. 50: Kane face dubla și Anglia e ca și calificată în seminifinalele EURO 2020.

Min. 47: Anglia se desprinde imediat după pauză, prin golul înscris de Maguire. 

Min. 4: Harry Kane deschide scorul pentru Anglia, după o pasă perfectă de la Sterling.

---

Fotbalistul Jadon Sancho, transferat recent de la Borussia Dortmund la Manchester United pentru 85 de milioane de euro, a fost în premieră titular la EURO 2020 în echipa Angliei.

Anglia a schimbat sistemul de joc faţă de meciul cu Germania, din optimi, şi a evoluat într-un 4-2-3-1, noutăţile fiind Sancho şi Mount, care îi înlocuiesc pe Trippier şi Saka.

În echipa Ucrainei s-a produs o singură modificare, Vitali Mikolenko fiind titularizat în locul lui Taras Stepanenko.

Echipele de start:

Ucraina: 1. Gheorghi Buşcean - 13. Ilia Zabarnîi, 4. Serghei Krivţov, 22. Mikola Matvienko - 21. Aleksandr Karavaev, 5. Serghei Sidorciuk, 17. Oleksandr Zincenko, 16. Vitali Mikolenko - 10. Mikola Şaparenko - 7. Andrei Iarmolenko (căpitan), 9. Roman Iaremciuk.

Selecţioner: Andrei Şevcenko.

Rezerve: 12. Andrei Piatov, 23. Anatoli Trubin - 2. Eduard Sobol, 3. Gheorghi Sudakov, 6. Taras Stepanenko, 11. Marlos, 14. Evgheni Makarenko, 15. Viktor Ţîgankov, 18. Roman Bezus, 20. Oleksandr Zubkov, 24. Aleksandr Timcik, 26. Artem Dovbik.

Anglia: 1. Jordan Pickford - 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Harry Maguire, 3. Luke Shaw - 4. Declan Rice, 14. Kalvin Phillips - 17. Jadon Sancho, 19. Mason Mount, 10. Raheem Sterling - 9. Harry Kane (căpitan).

Selecţioner: Gareth Southgate.

Rezerve: 13. Aaron Ramsdale, 23. Sam Johnstone - 7. Jack Grealish, 8. Jordan Henderson, 11. Marcus Rashford, 12. Kieran Trippier, 15. Tyrone Mings, 16. Conor Coady, 18. Dominic Calvert-Lewin, 20. Phil Foden, 21. Ben Chilwell, 26. Jude Bellingham.

Arbitru: Felix Brych; arbitri asistenţi: Mark Borsch, Stefan Lupp (toţi din Germania); al patrulea oficial: Carlos del Cerro Grande; arbitru de rezervă: Juan Carlos Yuste (ambii din Spania)
Arbitru video: Marco Fritz; arbitri asistenţi video: Christian Dingert, Christian Gittelmann, Bastian Dankert (toţi din Germania)

Delegat UEFA: Angelo Chetcuti (Malta), observator UEFA pentru arbitri: Nicola Rizzoli (Italia)

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cehia - Danemarca, 1-2 în sferturi la EURO 2020. Danezii se califică în semifinale
Cehia - Danemarca, 1-2 în sferturi la EURO 2020. Danezii se califică în semifinale

Naţionala de fotbal a Danemarcei s-a calificat în semifinalele EURO 2020, după ce a învins echipa Cehiei cu scorul de 2-1 (2-0), loc sâmbătă seara, pe Stadionul Olimpic din Baku.

EURO 2020: Italia a învins Belgia cu 2-1 şi s-a calificat în semifinale
EURO 2020: Italia a învins Belgia cu 2-1 şi s-a calificat în semifinale

Naţionala de fotbal a Italiei s-a calificat în semifinalele EURO 2020, după ce a învins echipa Belgiei cu scorul de 2-1 (2-1), vineri seara, pe Fussball Arena din Munchen, în al doilea sfert de finală al competiţiei.

Spania- Elveția 4-2 (1-1), în sferturile EURO 2020. ”Furia Roja” merge în semifinale după 5 penalty-uri ratate
Spania- Elveția 4-2 (1-1), în sferturile EURO 2020. ”Furia Roja” merge în semifinale după 5 penalty-uri ratate

Spania este prima echipă calificată în semifinalele EURO 2020 după 4-2 (1-1) împotriva Elveției, rezultatul fiind decis în urma loviturilor de departajare. 

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.