Vrei o masina noua? Te costa cam mult!


Ultimul update: Duminica 26 August 2012 22:47
Data publicarii: Joi 31 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Taxa auto se aplica de la 1 ianuarie si pentru motorizarile Euro 4, scutite in anul care se incheie. Se scumpesc asadar autoturismele abia iesite pe portile fabricilor cu pana la 10%.

Vanzatorii se tem ca-n lunile ce vor veni oamenii vor avea si mai putini bani de cheltuit, asa ca nu vor avea puterea sau curajul sa-si schimbe automobilul.

Ce valoare are taxa?

De la 1.500 pana la 6.000 de lei, in functie de capacitatea cilindrica si cantitatea de dioxid de carbon pe care o produce motorul. Statul a scutit de la plata aceste sume in 2009, insa le vrea din nou la buget. Cum nu se poate mai rau, spun vanzatorii de automobile noi care au ajuns la nivelul vanzarilor de acum trei ani.

Vanzatorii de masini ieftine spun ca au motive sa mai fie optimisti. La fel sunt si vanzatorii second hand care vad in taxa pentru euro patru o relansare a pietei ocaziilor.

Raman scutite de taxa si in 2010 motorizarile Euro 5. Majoritatea marcilor de import vand deja in vestul Europei astfel de modele care vor intra progresiv si in tara noastra. Din pacate vor fi ceva mai scumpe.

Zece zile despart soferii de plata taxei de prima inmatriculare!
Cine nu si-a luat masina noua in acest an va plati mai mult din 2010
Udrea:Taxa auto se va plati de la 15 decembrie si pentru masinile Euro4 noi
VIDEO PROTVPLUS.RO