Videanu: Varful crizei se va resimti in aprilie-mai


Ultimul update: Joi 17 Mai 2012 15:42
Data publicarii: Marti 10 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
Adriean Videanu

Lunile aprilie si mai vor constitui un punct de cotitura pentru actualul Guvern, a declarat, marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu.


El a explicat ca un moment financiar dificil pentru Cabinetul Boc va fi in primavara, caci "va fi un varf de sarcina legat de executia bugetara, undeva aprilie-mai anul acesta, dar cred ca Guvernul o va depasi cu bine, moment in care vom intra intr-o normalitate in ceea ce inseamna executia bugetara". 

Videanu a identificat si trei paliere la nivelul carora va fi resimtita criza: pe plan financiar, economic si psihologic. Daca pentru primele doua paliere pot fi gasite usor solutii, nu se acelasi lucru se poate spune despre nivelul psihologic.

"Exista si o alta dimensiune a crizei, dimensiunea psihologica, manifestata prin atitudinea defetista pe care o manifestam tot timpul. Aceasta dimensiune nu va face nimic altceva decat sa reduca cererea agregata la nivelul economiei si, implicit, lipsa de resurse in reluarea ciclurilor de productie in anumite domenii", a spus ministrul, prezent la dezbaterea "Agenda politica 2009 - Guvernare, alegeri si asteptari sociale".

Citeste restul articolului pe site-ul Gandul!

Sursa: Gandul

Datoria publica a Romaniei a ajuns in 2008 la 108 miliarde de lei
S-au imprumutat ca sa faca agricultura, iar acum ii usuca ratele!
Adriean Videanu, tras de politisti pe dreapta! Vezi aici imaginile
VIDEO PROTVPLUS.RO