Videanu: Constructia celei de-a doua centrale nucleare incepe in toamna!

Ultima actualizare: 25-03-2012 15:20
Adriean Videanu

Constructia centralei de energie nucleara de generatie a treia va incepe in toamna acestui an, a declarat marti Adriean Videanu. Este cea mai curata forma de energie, a explicat ministrul economiei.


La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban a declarat la inceputul lunii mai ca a doua centrala nucleara a Romaniei va fi amplasata in centrul tarii.

Pentru constructia ei si-au manifestat interesul cele mai mari grupuri energetice europene, cum ar fi Enel, E.ON, CEZ, Iberdrola, RWE, GDF Suez, dar si de la companii din Coreea de Sud. Oficialii romani au acordat deja unui investitor strain 35% din proiect, informeaza Mediafax.

Autoritatile au anuntat anul trecut ca intentioneaza sa construiasca o noua centrala nucleara, avand intre doua si patru reactoare, iar o decizie in legatura cu amplasamentul acesteia va fi luata in luna septembrie.

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat in aprilie ca zona Mioveni indeplineste conditiile pentru acest proiect.

Singura centrala nucleara din Romania, cea de la Cernavoda, functioneaza cu doua grupuri nucleare. Alte doua rectoare vor fi construite pana in 2015- 2016.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO