"Vand firma la cheie, cu tot cu angajati!" Criza e de vina!


Ultimul update: Duminica 20 Mai 2012 23:43
Data publicarii: Luni 19 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Din ce in ce mai multi patroni sunt gata sa iasa din afaceri imobiliare, constructii sau comert, fara sa recunosca insa ca merg in pierdere.

Ei isi dau seama ca nu mai au resurse financiare pentru dezvoltarea business-ului, fie nu mai au resurse nici macar pentru supravietuirea lui.
Cristi Hostiuc-director editorial ZF

Proprietarul unei firme care produce structuri metalice pentru piata constructiilor a muncit 11 ani sa puna pe picioare aceasta afacere. Acum vrea sa o vanda. Cere doua milioane de euro, pentru teren, cladiri, atelier si angajati: 110 la numar. Motiveaza ca vrea sa se bucure de acesti bani la batranete, chit ca firma sa are contracte in derulare, pe inca sase luni.

In Bucuresti se dau si magazinele mici de cartier. 35.000 de euro costa de pilda un supermarket din sectorul 6, cu precizarea ca firma nu are nicio datorie.

Se vand si agentii imobiliare, cu tot cu agenti, masini si baza de clienti. Specialistii spun ca in 2009 mii de patroni vor fi nevoiti sa se reorienteze catre alte domenii, daca nu vor sa merga din esec in esec.

Conform estimarilor, numai anul acesta vom auzi despre 28.000 de falimente, de doua ori mai multe ca in 2008.

VIDEO PROTVPLUS.RO