Una rece, alta calda. Economia Romaniei va scadea, dupa care va creste


Ultimul update: Duminica 15 Iulie 2012 13:25
Data publicarii: Vineri 17 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
criza economica

Intr-un raport realizat de Economist Intelligence Unit se arata ca Romania se confrunta cu masuri severe de austeritate, care ar putea provoca instabilitate politica. Astfel, economia va scadea cu 1,2% anul acesta, dar va reveni pe crestere in 2011.

Pentru regiunea Balcanilor, care include Bulgaria, Croatia, Romania si Serbia, EIU anticipeaza o scadere economica de 0,2% in 2010, urmata de un avans de 3,1% in 2011.

De altfel, in raport se mentioneaza faptul ca statele sunt expuse la problemele Greciei, din cauza legaturilor la nivelul investitiilor, comertului si sistemelor bancare.

In cazul Bulgariei, Produsul Intern Brut ar urma sa coboare cu 0,1% in acest an, deoarece guvernul de la Sofia este limitat in masurile anticriza de legatura stransa dintre leva si euro.

In schimb, regiunea centrala a Europei de Est, din care fac parte Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia si Slovenia, va inregistra o crestere economica de 1,6% in acest an, dupa o scadere de 2,4% in 2009.

Oricum, Economist Intelligence Unit este de parere ca Europa de Est a inceput sa-si revina, chiar daca va consemna performante economice mai slabe decat alte regiuni.

 

 

Sursa: Mediafax

Semne bune in UE! Economia Germaniei va avansa in acest an cu peste 2,5%
Warren Buffet ii linisteste pe americani. Nu crede intr-o noua recesiune
Sa luam exemplu! Economia Cehiei, cel mai rapid avans din ultimii 2 ani
VIDEO PROTVPLUS.RO