TVA-ul de 5%, primul pas spre deblocarea pietei imobiliare


Ultimul update: Sambata 05 Mai 2012 10:58
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Cand nu mai sperau sa vanda ceva, dezvoltatorii au inceput timid tranzactiile. In vremuri de restriste, romanii au aflat ca pot cumpara case la care anul trecut nici nu visau din cauza preturilor.


Potrivit unei legi noi, TVA-ul scade la 5% pentru toate apartamentele cu suprafete de pana la 120 de metri si care nu valoreaza mai mult de 90.000 de euro. De la jumatatea lunii decembrie, dezvoltatorii au vandut, in medie, intre 5 si 10 locuinte cu TVA redus. 

Nu-i putin, spun consultantii imobiliari. Pe o piata inghetata, cativa clienti s-au lasat convinsi. Pot cumpara un apartament, care anul trecut costa 90.000 de euro, cu 13.000 de euro mai putin.

Orice familie sau persoana necasatorita poate cumpara o locuinta cu TVA redus de 5%. Nu exista restrictii legate de varsta insa, indiferent de cursul euro, valoarea locuintei trebuie sa fie de cel mult 380.000 de lei. Casa nu se poate intinde pe mai mult de 120 de metri patrati.

Dezvoltatorii cred ca preturile apartamentelor vor scadea si mai tare in urmatoarele luni, iar romanii care se incadreaza in conditiile bancilor vor fi tot mai tentati sa-si cumpere o casa pe bani putini.

Tags: imobiliare,

Sectorul imobiliar este blocat, iar locuintele noi raman fara cumparatori
Apartamentele s-au ieftinit cu 25-30%
Dezvoltatorii imobiliari inlesnesc achizitionarea de apartamente
VIDEO PROTVPLUS.RO