SUA: Escrocherie financiara de 50 de miliarde de dolari!

Ultima actualizare: 29-07-2012 19:31

In plina recesiune, brokerii de pe Wall Street au primit o lovitura direct in moalele capului. Un investitor aproape legendar in Statele Unite a fost arestat si va fi judecat pentru o escrocherie financiara gigantica.


Zeci de ani, individul le-a facut clientilor lui pagube de 50 de miliarde de dolari printr-o frauda de tip piramidal. A recunoscut totul abia dupa ce au cazut bursele si n-a mai avut lichiditati.

Arestrarea lui Bernard Madoff a avut efectul unei bombe in lumea finantelor. Bogatii sai clienti s-au temut instantaneu ca averile lor s-au dus pe apa sambetei.

Bernard Madoff, in varsta de 70 de ani, a fost multa vreme presedintele consiliului de administratie al NASDAQ, una dintre cele doua principale burse new-yorkeze. Apoi, a cladit o companie de trading cu succes pe Wall Street, care se bucura de prestigiu si incredere.

In paralel, insa, acest "guru al finantelor" conducea o societate ilegala. Cum se desfasura totul? O serie de investitori primeau dividente frauduloase cu bani luati de la alti investitori, bani trecuti in prealabil prin conturi fantoma.Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO