Statiunea Sinaia, lovita de criza economica!

13-12-2009 00:00


Statiunile turistice romanesti au rezistat dupa un an negru de criza, dar asta nu inseamna ca au scapat nevatamate. In Sinaia, de exemplu, lipsa turistilor de odinioara se traduce prin inchiderea multor magazine.
 

 

Inspaimantati de-a dreptul ca urmatorii ar putea fi chiar ei, hotelierii au inceput sa se intreaca in tot felul de promotii.

Pentru multi romani, gara din Sinaia este primul pas catre o vacanta la munte, iar ofertele de cazare se ivesc direct de pe peron.

Cine vrea confort poate sta linistit la hotel, insa preturile incep de la 200 si urca pana la 400 de lei pe zi. Hotelurile au lansat oferte de genul "Stai 4 zile, platesti doar 3", pentru a-si atrage clienti, mai ales ca in 2009, numarul turistilor romani a scazut cu 20%.

Mai rau e ca si turismul de afaceri, legat de organizarea de conferinte, e in regres.

Vizitatori mai putini si mai cumpatati insemna automat vanzari simbolice sau deloc. Asa ca multi comercianti au tras obloanele. Localnicii incearca insa sa ramana optimisti. In Sinaia si aceste locuri de munca depind tot de turisti, asa ca mai ingrijoratoare decat criza este de acum lipsa zapezii.

VIDEO PROTVPLUS.RO