Sfarsitul crizei? Economia SUA, in crestere pentru prima oara dupa 2007


Ultimul update: Luni 13 August 2012 09:14
Data publicarii: Joi 29 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice
dolari

Economia Statelor Unite a crescut in al treilea trimestru din 2009 pentru prima data dupa mai bine de un an de criza, in conditiile in care populatia a inceput sa cheltuiasca mai mult, iar vanzarile de locuinte noi sunt in crestere, potrivit Reuters.

Potrivit datelor Departamentului pentru Comert din SUA, ritmul de crestere al Produsului Intern Brut este cel mai rapid dupa perioada iulie-septembrie 2007. Analistii anticipeaza, pentru perioada analizata, un avans al PIB de 3,3%.

Semnele de "insanatosire" a economiei se vad si in cheltuielile populatiei, care au urcat cu 3,4% in al treilea trimestru al acestui an - adica cea mai rapida crestere de la inceputul anului 2007. Mai mult, investitiile in proprietati rezidentiale au crescut si ele cu 23,4%.

In urma datelor referitoare la cresterea economica peste asteptari, Bursa de pe Wall Street a deschis tranzactiile de joi in crestere.

Acest trend pozitiv al economiei pune, neoficial, capat celei mai severe recesiuni de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Economia SUA a intrat in recesiune la sfarsitul anului 2007. Ultima perioada in care PIB a crescut a fost al doilea trimestru din 2008.

Sursa: Reuters

Nou record al somajului in SUA: 9,8%. 15 milioane de someri!
84 de banci au intrat in faliment anul acesta in SUA!
Obama: SUA nu sunt responsabile pentru declansarea crizei economice globale
VIDEO PROTVPLUS.RO