Semne rele anul are pentru piata auto!


Ultimul update: Duminica 08 Aprilie 2012 20:26
Data publicarii: Duminica 28 Decembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice

In ultimele luni, s-au inregistrat cele mai slabe vanzari si mii de oameni au fost trimisi acasa. Nici 2009 nu se anunta un an mai bun. Producatorii auto asteapta "viitorul" in somaj tehnic, incolititi de criza financiara.

Pe mine ma ingrijoreaza teribil ce se va intampla in 2009. Mare lucru daca Romania va depasi 300.000 de masini noi vandute pe piata.
Constantin Stroe, vicepresedinte APIA

Dar, in tot raul este si un bine. Inceputul de an aduce va preturi foarte bune pentru clienti. Cei care au bani sunt sfatuiti sa-si schimbe masina. 

Pana in vara, toti importatorii se straduiau sa-si completeze stocurile, atat de bine mergeau vanzarile. Toamna a venit insa cu un fior rece, care a amortit piata auto. Clientii care candva ar fi asteptat si cateva luni pentru o masina noua nu se mai lasa acum ispititi nici cu reduceri uriase, de peste 20%.

Ingrijorarea importatorilor si a producatorilor, bucuria clientilor. Daca preturile de acum vi se par mici, inca nu ati vazut cat de jos pot cobori vanzatorii.

In lunile ianuarie si februarie vom avea cel mai frumos cadou, cele mai bune oferte la masinile noi. Toti vor incerca sa lichideze stocurile 2008.
Tudor Bratu, redactor sef revista ProMotor
Se anunta deja cateva falimente, iar Salonul International de Automobile, organizat in Bucuresti o data la doi ani, a fost anulat pentru 2009.

Daca tragem linie, 2008 ramane un an cu vanzari multumitoare. Desi pare greu de crezut, este inca loc de crestere pentru 2009, in ciuda problemelor financiare. Si asta pentru ca abia un roman din cinci are o masina, in timp ce in Vest, unul din doi conduce. Diferenta este insa ca noi nu avem unde sa circulam. Fara sosele de centura si autostrazi, traficul se va sufoca rapid si sigur in interiorul oraselor.

2008, un an nebun pentru industria auto

Salonul auto de la Detroit, compromis din cauza crizei economice
Frana la vanzarile de autoturisme
Masuri disperate in vreme de criza. Chrysler isi inchide toate fabricile
VIDEO PROTVPLUS.RO